El Ple de Diplocat aprova el Pla de Treball 2020

El Ple de Diplocat aprova el Pla de Treball 2020

Inclou la monitorització de mitjans internacionals, la promoció de Sant Jordi a Nova York i convidar youtubers al Concurs de Castells, entre d'altres

Aquest matí ha tingut lloc a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat el segon Ple anual del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, al qual també ha assistit el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch. Durant la reunió s'ha aprovat el Pla de Treball 2020, que ha estat presentat per la secretària general de Diplocat, Laura Foraster.

Pel que fa a aquest pla de treball, Laura Foraster n'ha destacat algunes actuacions, com ara l'informe sobre la presència de Catalunya als mitjans de comunicació internacionals; una visita a Portugal per estudiar models de bones pràctiques sindicals i polítiques socials d'èxit; l'organització d'un seminari sobre el diàleg entre cultures i religions, i un altre sobre el rol de l'esport com a eina d'inclusió social; diversos programes de visitants internacionals, amb un de centrat en youtubers durant el Concurs de Castells de Tarragona; la campanya de Books & Roses per Sant Jordi, amb especial èmfasi a Nova York; els debats de la Xarxa MDAE Alumni; i el programa de beques en relacions internacionals, que arribarà a la 37a edició. Foraster també ha anunciat el desenvolupament d'un pla d'internacionalització adreçat al món local.

En el discurs de cloenda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha felicitat Diplocat per la feina feta i l'ha animat "a continuar posant èmfasi en la defensa de la democràcia i els drets humans". El president també ha fet referència a l'informe sobre la imatge internacional de Catalunya, presentat recentment per Diplocat, "perquè un país és un territori i els seus ciutadans, però també com ens veuen des de fora". D'altra banda, el conseller Alfred Bosch ha assegurat que "si volem ser competitius i tenir presència al món, la tasca de projecció exterior que fa Diplocat, tot implicant la societat civil, és molt necessària". El conseller també ha fet referència a l'informe en què Catalunya obté una nota global de 7,3 i ha animat tothom a "continuar treballant per aquesta imatge positiva de Catalunya al món".

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, Diplocat, és un consorci publicoprivat creat el 2012, que té l'objectiu de connectar Catalunya amb el món i promoure activitats que projectin la imatge del país a l'exterior, tot creant vincles i relacions de confiança amb la ciutadania i les institucions d'altres països. A més, Diplocat encoratja la societat civil i les entitats catalanes a implicar-se i contribuir en els principals reptes i debats globals i incentiva la seva capacitació per ser un actor rellevant en l'escena internacional, per establir ponts de diàleg durables en el temps, amb ànim d'escoltar i ser escoltats.

Diplocat és hereu del Patronat Catalunya Món i anteriorment del Patronat Català Pro Europa, una entitat creada l'any 1982 pionera en les relacions catalanes amb la UE. El caràcter consorcial i plural de l'entitat s'ha mantingut al llarg dels anys i dels canvis de nom. El consorci està format per 38 membres, entre els quals hi ha institucions públiques, entitats de l'àmbit empresarial, de l'àmbit social, sindical i esportiu, universitats, escoles de negocis i centres acadèmics.