El conseller Alfred Bosch rep els becaris de Diplocat

El conseller Alfred Bosch rep els becaris de Diplocat

Són els estudiants que estan fent postgraus d'estudis internacionals i afers euromediterranis a l'estranger

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, i la secretària d'Acció Exterior i de la Unió Europea, Mireia Borrell, han rebut aquest matí els  estudiants que estan cursant postgraus d'estudis internacionals i afers euromediterranis a diferents universitats europees gràcies al programa de beques 2019-2020 de Diplocat. A la trobada, que ha tingut lloc a la seu del Departament, també hi ha assistit la secretària general de Diplocat, Laura Foraster.

Els estudiants, que es troben a Catalunya aquests dies aprofitant el parèntesi de les festes de Nadal, han tingut l'ocasió d'explicar al conseller els seus projectes de futur un cop completin els estudis de màster. Per la seva banda, el conseller els ha animat a treure el màxim profit de la seva estada a l'estranger, que els pot ser molt útil per iniciar una carrera en l'àmbit de les relacions internacionals. Els becats d'enguany estan ampliant la seva formació en àmbits tan diversos com els drets humans, la cooperació al desenvolupament, els estudis de gènere, l'acció humanitària, el medi ambient, la geopolítica, l'Orient Mitjà, la Unió Europea o la política europea de veïnatge i la política euromediterrània.

Des de l'any 1982, Diplocat ha atorgat 275 beques, a les quals se sumen les 11 d'enguany, oferint l'oportunitat a joves catalans de completar la seva formació internacional. Aquest programa d'ajuts permet que joves llicenciats en universitats catalanes puguin fer cursos de màster o postgrau sobre relacions internacionals, d'una durada màxima d'un any, a centres universitaris especialitzats d'arreu del món. L'objectiu del programa és formar especialistes en relacions internacionals, promoure l'excel·lència i la internacionalització de l'educació superior a Catalunya i contribuir a que els millors estudiants puguin col·laborar en la projecció internacional de Catalunya i la seva diplomàcia pública.