Graduació de la cinquena edició del Màster Executiu en Diplomàcia i Acció Exterior

Diplocat

Conseller Bosch: "La societat catalana és una societat oberta a l’exterior i el govern ha d’acompanyar-la"

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència , Alfred Bosch, ha presidit aquesta tarda l'acte de graduació de la 5a edició del Màster Executiu en Diplomàcia i Acció Exterior (MDAE) i el lliurament de diplomes als graduats. En l'acte també hi ha participat la secretària general de Diplocat, Laura Foraster; el catedràtic de Ciència Política a la Universitat de Princeton i director del Màster, Carles Boix; el director de l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI), Jacint Jordana; i la subdirectora general de Recerca i Formació en Alta Direcció, Eulàlia Pla.

Laura Foraster ha destacat la motivació de Diplocat per "preparar el personal de les administracions públiques catalanes perquè contribueixi a que aquest país tingui veu pròpia al món i actuï amb professionalitat, rigor i responsabilitat a l'hora de desplegar l'acció exterior de Catalunya" amb "eines pròpies de les relacions internacionals del segle XXI".

Per la seva banda, el conseller Bosch ha animat tots els alumnes del màster a "participar en la projecció exterior de Catalunya" perquè "la societat catalana és una societat molt oberta a l'exterior i nosaltres hem d'acompanyar-la, és una obligació del Govern perquè resulta en el benestar dels ciutadans".

Com a director del màster, Carles Boix s'ha dirigit especialment als nous graduats per indicar-los que l'objectiu no ha estat tan sols nodrir-los d'informació i coneixements, sinó donar-los eines "per reforçar la seva vocació de servei", i ha fet una crida a l'administració per encabir aquest nou talent "al servei de l'acció exterior de l'administració".

En nom del tots els alumnes, Cinta Farnós ha adreçat unes paraules d'agraïment als responsables del màster i ha valorat que "ens enduem d'aquest màster la idea fonamental que els valors bàsics, els valors ètics, democràtics i de justícia són essencials per desenvolupar una bona diplomàcia pública i poder tenir una veu al món".

El Màster Executiu en Diplomàcia i Acció Exterior està organitzat pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), amb la col·laboració del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) i l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI).

En aquesta 5a edició s'han graduat 16 treballadors de les administracions públiques de Catalunya i en el total de les cinc edicions ja són prop de 100 els alumnes graduats, que ocupen llocs de treball connectats amb les relacions internacionals a la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les administracions locals.

Formació en acció exterior

EL MDAE és un programa formatiu interdisciplinari i innovador que combina coneixements en l'àmbit de l'economia, del dret internacional i de les polítiques europees amb habilitats transversals com la comunicació, la psicologia, la negociació o l'ètica. Aquest programa està adreçat al personal de les administracions públiques de Catalunya amb experiència internacional amb l'objectiu de millorar les capacitats de les institucions catalanes en matèria d'acció exterior.

El Màster està dirigit pel professor Carles Boix, doctor en Ciències Polítiques, màster en Administració Pública per la Universitat de Harvard i catedràtic de Ciència Política i Afers Públics a la Universitat de Princenton.