Joves líders europeus debaten sobre el futur del continent a Barcelona

Diplocat ha estat el soci local del think tank Friends of Europe en el desplegament del programa "European Young Leaders" a Catalunya

Quaranta joves líders europeus, vinguts d'arreu del continent i representants de diferents àmbits professionals com la ciència, les arts, l'empresa i la política, han assistit a diverses jornades de debat a Barcelona en el marc del programa "European Young Leaders", organitzat pel prestigiós think tank de Brussel·les "Friends of Europe" i amb Diplocat com a soci local a Catalunya.

El programa "European Young Leaders" té com a objectiu crear un sentiment d'identitat europea, reunint durant 3 dies 40 joves promeses en els seus àmbits per tal d'involucrar-los en iniciatives que determinaran el futur d'Europa. Alguns dels temes que s'han tractat a Barcelona han estat l'impacte del turisme en les ciutats europees, noves formes de lideratge polític o la promoció de la sostenibilitat i la inclusió en l'àmbit de la innovació. També s'ha debatut sobre la situació política a Catalunya de la mà del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, i de la portaveu del grup parlamentari de Ciutadans al Congrés dels Diputats a Madrid, Inés Arrimadas, que havia participat fa anys en el programa “European Young Leaders".

A més d'Inés Arrimadas, altres participants catalans seleccionats al llarg dels anys han estat l'empresari Josep-Maria Gascon, l'exdiputat Roger Montañola i el científic astrofísic Guillem Anglada Escudé. El programa "European Young Leaders" té lloc dos cops l'any en diferents ciutats d'Europa i fins ara no s'havia fet mai a Catalunya.