Girona obre les portes al món per Sant Jordi

Diplocat col·labora amb l'entitat Foreign Friends of Catalonia per fer que més de 250 estrangers visquin la festa dels llibres i les roses en directe

[Activitat cancel·lada a causa de l’epidèmia de coronavirus]

Durant quatre dies i coincidint amb Sant Jordi, 250 famílies de les comarques gironines obriran les portes de casa seva a polítics, acadèmics, artistes, periodistes i estudiants de català de diferents països del món. Aquesta és la idea que hi ha darrera de Catalonia Open Doors, un projecte liderat per l'associació Foreign Friends of Catalonia i que compta amb el suport de Diplocat i de l'Ajuntament, la Diputació i la Cambra de Comerç de Girona.

En la presentació que s'ha fet avui a la premsa, la coordinadora i fundadora de Foreign Friends of Catalonia, Pat Vila, ha explicat que l'objectiu és que "els participants trepitgin el territori, coneguin qui som i les nostres tradicions, i que s'acabin creant uns lligams que els converteixin en ambaixadors de Catalunya". També ha anunciat que si la iniciativa té èxit, en el futur es podria ampliar més enllà de les comarques gironines i fins i tot exportar a l'estranger.

Martí Estruch, director de Comunicació i Premsa de Diplocat, ha parlat d'aquest projecte com d'un "exemple perfecte de diplomàcia pública de proximitat" i ha dit que Diplocat fa anys que treballa per internacionalitzar la Diada de Sant Jordi, "una festa única que és perfecta per mostrar Catalunya al món". Una de les maneres de col·laborar de Diplocat serà amb la invitació d'un grup de periodistes estrangers perquè participin del Catalonia Open Doors.

Tant l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, com la representant de la Diputació, Àngels Planas, i el de la Cambra de Comerç, Joan Ribas, s'han mostrat satisfets de poder col·laborar amb la iniciativa i engrandir la xarxa d'"ambaixadors de Catalunya".

Catalonia Open Doors es farà del 23 al 26 d'abril a diferents indrets de les comarques gironines. Hi haurà xerrades, visites i activitats descentralitzades, a més d'una trobada conjunta a l'Auditori de Girona el dia 24. Tant els interessats en venir de fora com els qui vulguin acollir-los es poden inscriure en aquest web, on també hi trobaran més informació sobre el projecte.