Diplocat constitueix el grup de treball per a la internacionalització del món local

És un dels pocs espais de trobada de les entitats municipalistes del país

Aquest migdia s'ha reunit per primera vegada a Barcelona el grup de treball per a la internacionalització del món local del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat). Han pres part en la reunió tècnics i electes locals de gairebé totes les entitats membres que pertanyen a aquest àmbit. Hi eren representats els ajuntaments i diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, i la Federació de Municipis de Catalunya.

Laura Foraster i Lloret, secretària general de Diplocat, ha donat la benvinguda als assistents i els ha animat a treballar de manera conjunta en la promoció internacional dels valors i actius del món local català. Els assistents han lloat la iniciativa i han destacat que aquest és un dels pocs espais de trobada de les entitats municipalistes del país.

En aquesta primera reunió constitutiva s'han posat les bases del Pla d'internacionalització del món local 2020-2022, a partir de la feina que ja s'havia avançat en reunions bilaterals. A partir d'avui s'obre un període de quinze dies per fer aportacions i poder tancar el Pla durant el mes d'abril.

Entre els temes que Diplocat promourà a nivell internacional de la mà de les entitats municipalistes hi ha el despoblament, equilibri territorial i transició energètica, el turisme esportiu i altres models turístics, i l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible (ODS). També s'analitzaran casos de bones pràctiques i models i eines de bona governança. En el marc d’aquest grup de treball també s’analitzarà el model de relacions internacionals del municipalisme, així com les seves necessitats formatives, els mecanismes d’avaluació i les polítiques de difusió.

El Grup de treball que s'ha constituït avui es reunirà dos cops l'any abans de les reunions plenàries de Diplocat i treballarà conjuntament aquelles activitats de l’entitat centrades en el món local.