Repensar la diplomàcia pública en temps de pandèmia

Diplocat convida experts internacionals a reflexionar sobre els reptes i les oportunitats que planteja la situació actual en un debat en línia que es farà el proper dijous, 2 de juliol

En paral·lel al cicle Diplocat Digital Talks - El món després de la Covid-19 que va començar el passat 25 de juny, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, Diplocat, ha programat un debat en línia sobre com es pot continuar fent diplomàcia pública en un moment com l'actual, quines noves eines convé utilitzar i quines oportunitats se'n deriven.

El debat serà en llengua anglesa, es farà el dijous 2 de juliol a les 17 hores i porta per títol "Public Diplomacy in times of pandemics". 

Dijous 2 de juliol, 17 h, CONNECTA amb el debat.

L'acte comptarà amb els experts següents:

  • Montserrat Feixas - representant regional de l'ACNUR a l'Europa central i membre del Consell Consultiu de Diplocat
  • Liz Galvez - professora de diplomàcia pública a l'entitat DiploFoundation

Laura Foraster i Lloret, secretària general de Diplocat, presentarà i moderarà el debat.

Els participants analitzaran la resposta dels estats i com han tractat els seus ciutadans durant la pandèmia i com aquesta resposta afecta la seva imatge. També es parlarà del cas concret de la gestió dels refugiats en un context de crisi sanitària, i de com la gestió d'ambdues crisis repercuteix en la reputació dels països a nivell internacional.

Tradicionalment, la diplomàcia pública ha utilitzat instruments com ara els intercanvis culturals i educatius, els programes de visitants internacionals, els seminaris i altres activitats presencials. Sembla obvi, per tant, que una situació com la que ha provocat la COVID-19, amb fronteres tancades i vols cancel·lats, no és la més idònia per poder-la dur a terme, tot i que paradoxalment potser és mes necessària que mai.

Amb aquest debat, Diplocat vol plantejar quines eines calen per poder mantenir viva la diplomàcia pública i com podem acostar persones de diferents països en l'era del distanciament social. Volem contribuir, en definitiva, a innovar i repensar aquesta disciplina de les relacions internacionals que cada cop més països utilitzen i que ara s'ha vist frenada, com tantes altres, per la pandèmia sanitària.

L'acte tindrà una durada aproximada d'una hora i cal inscriure's en l'enllaç següent per poder-hi participar.

Inscriu-te