Article de Laura Foraster a la prestigiosa Public Diplomacy Magazine

PublicDiplomacyMagazine

La secretària general de Diplocat hi reflexiona sobre els valors dels castells i la seva aplicació a l'àmbit de les relacions internacional

Public Diplomacy Magazine

La revista Public Diplomacy Magazine, editada per la Universitat de Califòrnia del Sud als Estats Units, és la publicació de referència mundial en l'àmbit de la diplomàcia pública. Apareix dos cops a l'any i el número 23 de la revista, que acaba de sortir, està dedicat al tema de "L'ètica a la diplomàcia". Un dels articles el signa Laura Foraster, secretària general de Diplocat, que trasllada els valors dels castells a l'àmbit de la diplomàcia i les relacions internacionals.

En el seu text, que porta per títol "Torres humanes de 10 metres i el poder de la confiança: lliçons des de Catalunya" (35-Foot Human Towers and the Power of Trust: Lessons from Catalonia), Foraster explica l'origen dels castells i què els fa tan únics. A partir del lema casteller de Josep Anselm Clavé, "Força, equilibri, valor i seny ", Foraster hi afegeix altres valors com l'esforç col·lectiu, la inclusivitat i la confiança, molt arrelats a Catalunya i que també són útils a l'hora d'exercir la diplomàcia pública, sobretot aquest darrer.

Foraster conclou l'article parlant de Diplocat i de l'aposta de l'entitat per projectar Catalunya al món amb tota la seva diversitat, demostrant com una entitat no estatal pot fer diplomàcia pública de primer nivell al servei del bé comú.

35-Foot Human Towers and the Power of Trust: Lessons from Catalonia