El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya atorga onze beques per fer estudis internacionals a l’estranger

Enguany s’han concedit deu beques per realitzar postgraus en relacions internacionals i una beca per a estudis euromediterranis

El jurat de la 36a convocatòria de les beques per a estudis internacionals i el de la 2a convocatòria de beques per a estudis en afers euromediterranis han resolt concedir 11 beques per al curs acadèmic 2019-2020, de 25.000 euros cadascuna.


Els becats són vuit noies i tres nois que aquests dies estan començant els estudis a la Universitat de Warwick, la Universitat d'Oxford, el King's College de Londres i la Universitat d'Ulster al Regne Unit;  Science Po a França; i la Universitat de Tübingen a Alemanya. Entre les disciplines triades hi ha estudis sobre gènere, drets humans, acció humanitària, medi ambient, desenvolupament, geopolítica, Orient Mitjà i estudis europeus. Pel que fa a la beca de Natolín (Polònia), Diplocat manté la voluntat de formar especialistes en qüestions específicament relacionades amb la política europea de veïnatge i la política euromediterrània.


La secretària general de Diplocat, Laura Foraster, ha destacat "la importància del programa de beques per la seva contribució a la formació de joves en temàtiques actuals i globals i la possibilitat d'afavorir el seu retorn com a nou talent per al país".


Des de l'any 1982, Diplocat ha atorgat 275 beques, a les quals se sumen les 11 d'enguany, oferint l'oportunitat a joves catalans de completar la seva formació internacional. Aquest any s'ha fet un esforç per donar més beques atès que l'any passat no se'n va atorgar cap. En aquesta nova convocatòria el jurat ha resolt concedir deu beques per a la realització de postgraus en estudis internacionals i una beca per a estudis euromediterranis al Col·legi d'Europa de Natolín.


El Programa d'ajuts del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) permet que joves llicenciats en universitats catalanes puguin fer cursos de màster o postgrau sobre relacions internacionals, d'una durada màxima d'un any, en centres universitaris especialitzats d'arreu del món. L'objectiu del programa és formar especialistes en relacions internacionals, promoure l'excel·lència i la internacionalització de l'educació superior a Catalunya i contribuir a que els millors estudiants puguin col·laborar en la projecció internacional de Catalunya i la seva diplomàcia pública.