Les propostes catalanes per a una Europa més social arriben a Brussel·les

Publicació  Europa Social DIPLOCAT-ECAS

La federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), amb la col·laboració de DIPLOCAT, ha fet arribar a la Comissió Europea un document amb recomanacions per a la construcció d'una Europa més justa i igualitària

Durant l'any 2020, la Comissió Europea ha demanat a institucions estatals, regionals, locals i europees, i a la ciutadania europea, que facin aportacions per a l'elaboració i la implementació del pla d'acció del Pilar europeu de drets socials, que serà presentat l'any 2021.

El document que Catalunya ha lliurat a la Comissió Europea recull diferents recomanacions que les entitats d'acció social del país consideren clau per reforçar els drets socials a Europa. El text es basa en vint principis, estructurats en tres categories: igualtat d'oportunitats i d'accés al mercat de treball, condicions de treball justes, i protecció i inclusió social.

Les aportacions presentades són fruit en part de les reflexions sorgides durant la jornada de treball en línia Pobresa i ocupació. Què volen dir les entitats catalanes d'acció social a Europa?, que va tenir lloc el 8 de juliol de 2020, organitzada conjuntament per ECAS i DIPLOCAT.

La sessió es va plantejar com una oportunitat d'intercanvi entre representants de les institucions europees i de l'àmbit social català en una temàtica clau comú: la transformació social cap a la millora de la qualitat de vida de les persones, en un context de crisi pandèmica que ha incrementat encara més la necessitat d'implementar noves i urgents mesures en aquests àmbits.

Com el mateix Pilar europeu (PDF en castellà) detalla, el diàleg social té un paper fonamental en el reforç dels drets socials i del creixement sostenible i inclusiu. Els interlocutors socials, a tots els nivells, tenen un paper fonamental en el desenvolupament i en l'aplicació del Pilar europeu de drets socials.

Enllaços relacionats

Document íntegre (en castellà)

Resum en anglès

Resum en francès