Els becaris que estudien a l'estranger gràcies a DIPLOCAT es reuneixen amb el conseller Solé

Han parlat sobre les seves experiències en el decurs d'una trobada telemàtica que s'ha fet aquesta tarda

Els vuit joves catalans que enguany són a l'estranger gràcies al programa de beques de DIPLOCAT han tingut avui l'oportunitat de parlar sobre la seva experiència amb Bernat Solé, conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Ho han fet de manera telemàtica per la impossibilitat de fer una trobada presencial com la de l'any passat. Tots vuit han coincidit en valorar molt positivament l'experiència, malgrat que la pandèmia els està afectant a tots en major o menor mesura, tant des del punt de vista de la vivència personal com acadèmica.

Solé, per la seva banda, ha lloat el programa de beques de DIPLOCAT, que permet la formació d'especialistes en l'àmbit de les relacions internacionals: "Catalunya necessita professionals ben preparats que protagonitzin un rol actiu en les institucions europees, en els organismes internacionals com les Nacions Unides, i també en les empreses i entitats catalanes que duen a terme una part de la seva activitat a l'exterior". També els ha encoratjat a visitar les delegacions de la Generalitat dels països on estan estudiant i conèixer de primera mà la feina que s'hi fa.

Els becats d'enguany són quatre noies i quatre nois que fan estudis de dret internacional públic, Rússia i Àsia, cultura i conflicte, i estudis europeus i euromediterranis a les universitats de Constança (Alemanya), Utrecht (Països Baixos) i Uppsala (Suècia), l'Institut d'Estudis Polítics de Sciences Po (França), la London School of Economics and Political Science (Gran Bretanya), el Graduate Institute de Ginebra (Suïssa) i el Col·legi d’Europa de Natolin (Polònia).

En la trobada també hi ha pres part Laura Foraster, secretària general de DIPLOCAT, i Elisabet Nebreda, secretària d'Acció Exterior i de la Unió Europea.