Un club de lectura virtual uneix lectors catalans i italians

Fotografia: Sant Jordi a Casa

Martí Gironell pren el relleu a Coia Valls en aquest projecte que compta amb la col·laboració de DIPLOCAT

Fa unes setmanes es va posar en marxa un club de lectura italo-català virtual que durant uns mesos uneix lectors d'ambdós països. Es tracta d'una iniciativa de l'entitat Sant Jordi a Casa, la Universitat Ca'Foscari de Venècia i la Biblioteca de Vilassar de Mar, que compta amb la col·laboració de DIPLOCAT, la Delegació de la Generalitat a Itàlia, l'Ajuntament de Vilassar de Mar i la Diputació de Barcelona.

El primer llibre que han compartit la quarantena de participants en el club de lectura és "Amor prohibit", de l'escriptora Coia Valls, traduït a l'italià per Amaranta Sbardella. Cada lector ha triat la versió idiomàtica que més li convenia i després n’han parlat en dues sessions en línia, que han tingut molt d’èxit i han comptat amb la participació de l’escriptora reusenca.

Dimarts de la setmana entrant, 23 de març, li arriba el torn a Martí Gironell, que hi aporta la seva coneguda novel·la "El pont dels jueus".

Clourà el cicle Núria Pradas amb "Somnis a mida", durant el mes de maig. Els autors participen a les dues sessions programades per a cada obra. La intenció dels organitzadors és que la iniaciativa tingui continuïtat amb clubs de lectura virtuals a d'altres països.

En la sessió inaugural, el 23 de febrer, la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, va donar la benvinguda als participants i els va animar a "superar barreres idiomàtiques que no ho són entre llengües germanes" i "compartir idees i emocions amb aquest pont literari entre els dos territoris". També hi van intervenir Luca Bellizzi, delegat de la Generalitat a Itàlia; Paula Marqués, professora de català a la Universitat Ca'Foscari de Venècia; la traductora Stefania Ciminelli; Sílvia Cantos, escriptora i treballadora de la Biblioteca de Vilassar de Mar; i Pat Vila, una de les impulsores del projecte.

Aquest vídeo explica la filosofia del club de lectura italo-català.

Enllaços relacionats