Tipus d'ajut obtingut
Any
Xarxa alumni

Josep
Presseguer Gené

Professió

Director General Grup Cooperatiu Fruits de Ponent

Lloc de residència

Catalunya

Correu electrònic

Perfils a xarxes

Biografia

Josep Presseguer i Gené, nascut l'any 1966 està casat amb Núria Camps Mirabet i tenen
dos fills Joel i Roger. 
Actualment és Director General de Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, companyia amb seu a (Alcarràs - Lleida).
Llicenciat en Dret i especialitzat amb estudis europeus amb un diploma d'Estudis Superiors Europeus pel Centre Européen Universitaire de Nancy i amb una tesina sobre territorialitat de la UE, Josep Presseguer ha ocupat càrrecs de responsabilitat relacionats amb el sector agroalimentari, tant a la UE, com a la Generalitat de Catalunya.
Entre el 1989 i el 1890 va ser assessor jurídic a la delegació de Lleida del Patronat Pro-Europa (Oficina de Catalunya davant la UE) i entre el 1991 i el 1993 a la Delegació de Brussel·les del Patronat Català Pro Europa (actualment Delegació de Catalunya davant de la UE).
Entre el 1995 i el 2004 va ser Director Gerent de l'Associació Catalana d'Organitzacions de Productors de Fruita (Catalonia Qualitat). Entre el 2005 i 2006, Cap de Gabinet del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i Director General de Planificació i Relacions Agràries del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, ha ocupat llocs de responsabilitat a consorcis i entitats públiques com: GlobalLleida, Consorci del Parc Científic i Tecnològic i Agroalimentari de Lleida, Consell d'Administració de l'IRTA, President i membre del consell d'administració de PRODECA, Director-Gerent de Fòrum 2001 i Grup d'Experts en Fruites i Hortalisses de la Comissió Europea a Brussel·les.
També ha estat vicepresident per la Diputació de Lleida gestionant les àrees de Promoció Econòmica (2007- 2011) i tinent d'alcalde per l'Ajuntament de Lleida gestionant les àrees Serveis a les Persones (2007 i 2014.)
Amb la seva entrada l'any 2014 a Grup Cooperatiu Fruits de Ponent Josep Presseguer ha liderat la
transformació d'aquest grup que ha passat d'una cooperativa de segon grau a un grup cooperatiu,
diversificant les seves àrees de negoci i sumant a la producció i comercialització de fruita de pinyol altres, com la de l'oli d'oliva, la de la fruita seca i cereals, les energies verdes i una xarxa 'd'agrobotigues' a municipis on el Grup hi té presència: Alcarràs, Alcanó i Ponts. També ha iniciat l'evolució de la companyia cap a un 'ecosistema cooperatiu' que funciona ja amb energia verda, gràcies a la planta de plaques fotovoltaiques instal·lada en les cobertes dels edificis i creant una empresa del grup 'Ponent Organics' que impulsa l'economia circular. Grup Cooperatiu Fruits de Ponent és avui una companyia líder a Europa en producció i comercialització de fruita de pinyol i capdavantera a Catalunya dins del món cooperativista.
Josep Presseguer també és membre del comitè executiu de la Red Espanyola del Pacte Mundial, àrea de Nacions Unides que vetlla pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a les empreses.
 

Tipus d'ajut obtingut

Becari/ària en estudis internacionals o europeus

Any

1989

Per a quin tipus d'estudis

Màster en Dret Europeu

Universitat de destinació

Universitat de Nancy

Lloc

França

Darrera actualització: 22/11/2023