Tipus d'ajut obtingut
Any
Xarxa alumni

Mònica
Duran Ruiz

Professió

Responsable de Relacions Internacionals del Consell de l'Audiovisual de Catlaunya

Lloc de residència

Catalunya

Correu electrònic

Perfils a xarxes

Biografia

Llicenciada en dret per la UAB. Responsable de Relacions Internacionals del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), autoritat reguladora independent que regula els serveis de mitjans de comunicació de la competència de la Generalitat de Catalunya.

Responsable de la redacció d'informes i assessorament pel que fa als sectors audiovisuals internacionals i europeus, així com a les polítiques, estratègies i iniciatives del sector digital europeu i internacional.

Secretaria executiva de la Plataforma Iberoamericana d'Autoritats Reguladores (PRAI) per al període 2022-2024. L'exercici d'aquesta secretaria comporta la coordinació de la xarxa, així com la representació, per delegació del president, a diversos actes internacionals. El darrer, la conferència mundial de la UNESCO, Per una Internet de confiança, celebrada a Paris, el març de 2023.

He coordinat el projecte d'educació mediàtica cofinançat de la Comissió Europea EDUMEDIATEST.

Participo, en representació del CAC, amb les diferents plataformes d'intercanvi internacional d'organismes reguladors a les quals pertany el CAC: EPRA (Plataforma Europea d'Autoritats Reguladores); MNRA (Xarxa Mediterrània d'Autoritats Reguladores i PRAI (Plataforma Iberoamericana d'Autoritats Reguladores de l'Audiovisual). Membre del comitè de direcció de la xarxa EMIL d'alfabetització mediàtica de l'EPRA i coordinadora dels grups de treball MIL de les plataformes MNRA i PRAI.

Ponent convidada al Màster en Gestió de la Comunicació UPF Barcelona School of Management. Assignatura Polítiques de comunicació i regulació dels mitjans

Ponent convidada a l'IES. Assignatura Mitjans de comunicació i política a Europa

Participació en diversos tallers i seminaris a nivell internacional -entre d'altres, a la Setmana Mundial de la UNESCO MIL, i a la Conferència Internacional de la Comissió d'Estàndards de Comunicació de Corea- i a nivell europeu, participant en els diferents esdeveniments organitzats per les xarxes d'organismes reguladors, a més de participacions recurrents en les sessions de les xarxes de reguladors europeus (EPRA) i mediterranis (MNRA).

Autora de publicacions sobre el mercat únic digital.

Llengües: català, castellà, anglès i francès i alemany (B2).

A l'agost de 2023, realitzaré el curs "Alemany per a la diplomàcia i l'administració" a la Diplomatische Akademie de Viena.

Tipus d'ajut obtingut

Estudiant/a del Màster Executiu en Diplomàcia i Acció Exterior (MDAE)

Any

2015

Lloc

Catalunya

Darrera actualització: 08/11/2023