Tipus d'ajut obtingut
Any
Xarxa alumni

Màriam
Lutfi Royo

Professió

Tècnica superior de relacions euromediterrànies. Coordinadora del Projecte Europeu SHABABUNA. Departament d'Acció Exterior i Unió Europea. Generalitat de Catalunya

Lloc de residència

Catalunya

Correu electrònic

Perfils a xarxes

Biografia

Nascuda a Reus (1993) soc graduada en Dret per la Universitat Rovira i Virgili. Durant la carrera vaig participar a la 5th Inter-American Sustainable Development Law Moot Court Competition (Rio de Janeiro, 2015); i a la simulació del Parlament Europeu (Brussel·les, 2015). Posteriorment vaig realitzar el Màster d’Accés a la Professió d’Advocada i l’examen estatal d’accés a l’advocacia (2015-2017). Finalment, vaig dur a terme el Màster en Estudis Interdisciplinaris Europeus al Col·legi d’Europa amb l’especialització sobre l’acció exterior de la Unió Europea “la UE com a actor global” (2017-2018).

Respecte la meva trajectòria professional, he treballat al Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili com a investigadora associada i gestora de projectes europeus (2015-2017 i 2019). També vaig estar treballant a la Delegació de la Unió Europea a Costa Rica com analista de polítiques públiques a la secció de drets humans, política i diplomàcia pública (2018-2019). Actualment, soc Tècnica superior de relacions euro-mediterrànies i coordino el Projecte Europeu “SHABABUNA” (AMIF 2019) sobre cooperació descentralitzada, joventut i migracions a la Mediterrània.

A nivell acadèmic i d’investigació, com a consultora externa, ofereixo formacions sobre integració de la dimensió de gènere als projectes Horizon Europe. També he sigut Professora visitant de la sessió "EU LAW": Assignatura "European Integration", del LL.M. in European and Global Law, Universitat Pompeu Fabra (2022 i 2023); de l’assignatura sobre Violència de gènere i igualtat, Universitat Rovira i Virgili (2017) i he estat co-autora de l’article "European Protection Order, Directive 2011/99/EU", encarregat pel Parlament Europeu (Brussel·les, 2017) entre d’altres.

Finalment, domino el català, el castellà, l’anglès, el francès, l’italià i estic aprenent l’àrab i el portuguès.

Tipus d'ajut obtingut

Becari/ària en Estudis Euromediterranis

Any

2017

Per a quin tipus d'estudis

Màster en Estudis Interdisciplinaris Europeus

Universitat de destinació

Col·legi d'Europa de Natolín

Lloc

Polònia

Darrera actualització: 14/12/2023