Tipus d'ajut obtingut
Any
Xarxa alumni

Àgata
Solernou Viñolas

Professió

Secretaria tècnica de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública

Lloc de residència

Catalunya

Correu electrònic

Biografia

Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (1995), amb formació de postgrau en urbanisme. Diplomada en Dret i Tecnologies per ESADE (URL 2003) i Màster Executiu en Diplomàcia i Acció Exterior (MDAE) (2015). El seu àmbit d’especialització professional s’ha centrat en la relació entre el dret i les tecnologies i en l’àmbit de les relacions institucionals.

Inicia la seva carrera professional a la Generalitat l’any 1996 com a assessora jurídica en temes de temes de contractació i patrimoni i posteriorment a l’Assessoria Jurídica del Departament competent en matèria d’universitats, recerca i noves tecnologies. Posteriorment passa a formar part de l’equip inicial de la creació de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (2003-2007) a l’Assessoria Jurídica, amb funcions d’assessorament i consulta, relacions exteriors, i d’inspecció.

Ha treballat també com a Responsable Jurídic de Cooperació Institucional al Departament competent en matèria de relacions institucionals des de l’any 2007 fins el 2015, moment en què s’incorpora a l’equip inicial que integra la recent creada Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública, de la qual n’és la secretària tècnica, amb funcions de secretària del Plenari, d’impuls i seguiment de la tramitació i de coordinació de l’equip i de projectes.

En l’àmbit acadèmic, disposa d’experiència docent com a professora associada de la Universitat de Barcelona, Departament de Administratiu, on imparteix classes al Màster de Gestió Pública Avançada des de 2017 i al Títol en Aprofundiment en la Gestió Pública Local, 2018, en matèria de transparència i protecció de dades. Ha presentat ponències i publicat articles sobre temàtiques de protecció de dades i dret d’accés a la informació pública. És traductora jurada de català-castellà, parla amb fluïdesa l’anglès i té coneixements d’alemany i italià.

Tipus d'ajut obtingut

Estudiant/a del Màster Executiu en Diplomàcia i Acció Exterior (MDAE)

Any

2015

Lloc

Catalunya

Darrera actualització: 10/11/2023