Tipus d'ajut obtingut
Any
Xarxa alumni

Helena
Vicente Salazar

Professió

Responsable de Projectes Europeus - Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Lloc de residència

Catalunya

Correu electrònic

Biografia

Llicenciada en Sociologia. Experta en relacions internacionals i cooperació al desenvolupament, especialment en l’àmbit de la construcció de pau, gènere i governança i drets humans. Elevada experiència en la gestió de pressupostos, coordinació d’equips i resolució de conflictes així com treballar sota pressió i en entorns culturals diversos.

He treballat activament en la formulació, disseny i implementació de convenis de col·laboració amb diverses agències de Nacions Unides com PNUD, ONU DONES, OIM, UNFPA i UNICEF. He participat en diversos fòrums internacionals a representar la institució on treballo, tant en el marc de la Comissió Europea com de Nacions Unides i de països socis de la cooperació catalana.

Vaig tenir el privilegi de treballar per enfortir les relacions multilaterals del Govern amb les agències de Nacions Unides amb seu a Nova York l’any 2017.

Actualment soc la responsable de la unitat de projectes europeus de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament amb el mandat d’impulsar aliances internacionals per tal d’optar als fons destinats a la reducció de la pobresa i les desigualtats als països del sud.

Així mateix, també soc la responsable d’aquesta institució del projecte GIGA impulsat per UNICEF que, entre d’altres, pretén promoure la connectivitat a totes les escoles del món fins ara privades d’aquest fet convertint-les en centres de desenvolupament integral alhora que incorpora la defensa dels drets humans en l’àmbit tecnològic.

Conec molt bé el sector català i global de la solidaritat internacional. Però també he pogut conèixer de primera mà bona part del teixit associatiu del país durant la meva etapa de presidenta d’Òmnium Cultural Gràcia per una banda i com a membre de la Federació de Famílies Monoparentals per l’altra.

Tipus d'ajut obtingut

Estudiant/a del Màster Executiu en Diplomàcia i Acció Exterior (MDAE)

Any

2013

Lloc

Catalunya

Darrera actualització: 10/11/2023