Professionals que treballen en la projecció internacional de Catalunya s'apleguen a la nova Xarxa Alumni DIPLOCAT

Coincidint amb el 40è aniversari del Programa de Beques DIPLOCAT, el dia 21 de desembre es farà un acte de celebració a Barcelona

Un dels objectius estratègics de DIPLOCAT és fomentar la formació i capacitació de la societat civil catalana en l'àmbit internacional. És per aquest motiu que, tot coincidint amb el 40è aniversari del Programa de beques de l'entitat, es posa en marxa la Xarxa Alumni DIPLOCAT. L'objectiu de la xarxa és ser un punt de trobada dels professionals que treballen en l'àmbit de les relacions internacionals i han gaudit d'una beca o programa de formació de DIPLOCAT. Alhora, pot servir perquè aquells qui tenen càrrecs de responsabilitat o treballen en un organisme internacional puguin ajudar i oferir la seva expertesa a persones de perfil més júnior.

Per poder formar part de la Xarxa Alumni DIPLOCAT cal haver estat becari, haver participat en una de les cinc edicions del Màster Executiu en Diplomàcia i Acció Exterior (MDAE) o haver fet una estada en pràctiques al consorci. A data d'avui, la xarxa neix amb un total de 152 persones inscrites. Es tracta de professionals amb trajectòries diverses però un perfil i objectiu comú, que és la projecció internacional de Catalunya.

DIPLOCAT disposa des de l'any 1983 d'un programa de beques per realitzar estudis de màster a l'estranger en l'àmbit de les relacions internacionals i, des de l'any 2017, també ofereix ajuts per realitzar estudis euromediterranis al Campus de Natolín del Col·legi d'Europa, a Polònia. Els àmbits d'estudi són molt diversos i inclouen la seguretat, política i gestió cultural, estudis econòmics europeus, dret europeu, dret internacional públic, desenvolupament internacional, estudis interdisciplinaris europeus, arbitratge internacional, i afers transatlàntics, entre d'altres. Un total de 318 estudiants catalans s'han beneficiat d'aquestes beques.

Per commemorar el 40è aniversari del programa de beques de DIPLOCAT, el proper 21 de desembre tindrà lloc a Barcelona un acte de celebració que comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea, Bernat Costas. El professor Nick Cull, catedràtic de Diplomàcia Pública a la Universitat del Sud de Califòrnia (USC) i membre del Consell Assessor de DIPLOCAT, farà una xerrada sobre el paper dels exalumnes en la diplomàcia pública. Per parlar de la seva experiència personal també intervindran tres exbecaris, un de cada etapa del consorci: Patronat Català Pro Europa (1982), Patronat Catalunya Món (2007) i DIPLOCAT (2012).