Comença la tercera edició del seminari de formació sobre fons europeus

Una nova edició que inclourà una darrera sessió en format presencial com a taller pràctic

Aquest dimecres 28 de setembre ha començat la tercera edició del seminari de formació sobre fons europeus organitzat per DIPLOCAT i les dues entitats municipalistes que formen part del consorci, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), amb la col·laboració del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC).

En la inauguració del curs, Laura Foraster i Lloret, secretària general de DIPLOCAT, Gerard Vives, director general de la Representació del Govern a l'Exterior i de la Unió Europea, Marc Solsona, vicepresident de la FMC i alcalde de Mollerussa, i Joana Ortega, secretària general de l'ACM, han donat la benvinguda als participants.

En aquesta ocasió, el seminari es durà a terme majoritàriament de forma telemàtica, però s'han previst la realització d'un màxim de 3 sessions presencials. El curs tindrà un total de 45 hores de durada. Els ponents que hi participen són experts de la Comissió Europea i de la Generalitat, professors universitaris, i representants de diferents administracions locals amb experiència en la gestió de fons europeus.

Enguany, el programa de formació posa especial atenció en els nous fons europeus per al període 2021-2027 i també els fons Next Generation EU. Al llarg del seminari també es donaran a conèixer bones pràctiques en l'obtenció de fons europeus a Catalunya. Les classes s'han dissenyat amb sessions setmanals, de tres hores, durant les quals s'explicarà quins programes de finançament existeixen i es combinaran les sessions teòriques amb la presentació d'experiències pràctiques i un taller pràctic final. La formació s'allargarà fins al mes de febrer de l'any vinent.

Enllaços relacionats