Benvinguda

Secretària general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya

Benvinguts i benvingudes al Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, Diplocat, un consorci publicoprivat que, des de l'any 2012, treballa per donar a conèixer els valors i actius de Catalunya entre l'opinió pública internacional, fer que el nostre país tingui veu en els grans debats globals i establir llaços de confiança amb la ciutadania i les institucions d'altres països, a més de fomentar la capacitació dels joves interessats en les relacions internacionals i els professionals que treballen en aquest àmbit.

Hereu del Patronat Catalunya Món (2007) i del Patronat Català Pro Europa (1982), una entitat pionera en les relacions amb la UE, Diplocat exerceix la doble tasca d'apropar Catalunya al món i el món a Catalunya.

La naturalesa consorcial de Diplocat, amb una composició diversa i transversal, el converteix en l'instrument d'acompanyament adequat de tots aquells actors de la societat civil de Catalunya que tenen vocació d'implicar-se i participar en els fòrums internacionals.

En plena era digital, les empreses, les universitats, les ciutats i els ens locals, els moviments socials i la mateixa ciutadania tenen cada vegada un rol més destacat en la governança global d'un món interconnectat. Conscient d'aquesta nova realitat, Diplocat recull una àmplia pluralitat de veus i desplega les eines més diverses de la diplomàcia pública per apropar la societat civil i les institucions del país a l'exterior i contribuir, d'aquesta manera, a l'assoliment dels reptes que Catalunya s'ha marcat.

La projecció de la imatge de Catalunya i la generació d'una opinió pública positiva a l'estranger repercuteixen directament en la capacitat d'atracció d'inversions, coneixement, institucions i persones, alhora que contribueixen a contribueixen a connectar, crear vincles i consolidar relacions d'amistat i confiança amb la resta del món. Diplocat és, doncs, una institució al servei del país, un instrument de presència al món per poder participar en els grans debats globals, garantint en tot moment la pluralitat i la transversalitat.

Us convido a recórrer les diferents seccions del web per descobrir amb més detall com, des de Diplocat, connectem, projectem i capacitem, per promoure el diàleg internacional.

Laura Foraster i Lloret

Secretària general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya

Darrera actualització: 27/04/2020

Diplocat exerceix la doble tasca d’apropar Catalunya al món i el món a Catalunya.

Laura Foraster i Lloret (Barcelona, 1976) és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la UPF i en Humanitats per la UOC i té un màster en Estudis Europeus cursat a la KU de Leuven, a banda de formació específica en diplomàcia pública i en missions d’observació electoral. De 2012 a 2018 va ser la directora executiva de Diplocat i, prèviament, havia exercit com a cap de Gabinet del conseller de Comerç, Turisme i Consum (2003-2006) i d’Innovació, Universitats i Empresa (2006- 2010). Abans d’aquestes funcions, va treballar a Brussel·les, desenvolupant diferents tasques a la Comissió Europea, al Comitè de les Regions, a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i al Parlament Europeu. És secretària general de Diplocat des del 17 de desembre de 2018.

Més informació sobre Laura Foraster i Lloret