El projecte Catalyst for Talent per internacionalitzar el cinema català arriba a la segona edició

És una iniciativa de l'Acadèmia del Cinema Català en col·laboració amb DIPLOCAT

L'Acadèmia del Cinema Català i DIPLOCAT, amb el suport de la Fundació AISGE, coorganitzen per segon any consecutiu el Catalyst for Talent. Es tracta d'una iniciativa creada amb l'objectiu d'internacionalitzar el cinema català a través del seu talent interpretatiu i proporcionar als actors i actrius catalanes eines i consells pràctics per enfocar les seves carreres a nivell internacional.

La inauguració va tenir lloc ahir dilluns, 26 de juny, a l'Auditori de La Pedrera de Barcelona. Després d’unes paraules de benvinguda de la presidenta de l’Acadèmia, Judith Colell, i de la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, hi va haver una conversa entre les acadèmiques Elena Martín, Sandra Tapia i Maria Ripoll, moderada per Conxita Casanovas, que va tractar sobre la internacionalització del cinema català i la creixent presència a festivals de renom.

Els directors de càsting internacionals convidats aquest any al Catalyst for Talent són Mathilde Snodgrass (França), Anders Nygaard (Dinamarca), Luis Rosales (Mèxic) i Orla O'Connor (Escòcia). Per gentilesa de la Fundació Catalunya La Pedrera, tots quatre van tenir l’oportunitat de fer una visita guiada a l’exposició sobre Jaume Plensa que actualment acull l’emblemàtic edifici de Gaudí.

Amb els quatre convidats internacionals es trobaran els 15 actors i actrius seleccionats en base al seu potencial internacional per un comitè format per membres de l'Acadèmia, l'associació espanyola de director de càsting APDICE i AISGE. Són Aina Clotet, Bruna Cusí, Antonio Escámez, Iván Morales, Maria Pau Pigem, Mireia Ros, Ricard Balada, Roger Coma, Vicky Luengo i Yolanda Sey, juntament amb Ander Puig, Intissar el Meskine, Laia Manzanares, Malcolm McCarthy i Sonia Jerez.

Els intèrprets faran dos tallers a porta tancada amb els quatre directors de càsting convidats. El primer sobre com millorar el show reel per poder ser seleccionats per a produccions internacionals, i l'altre centrat en l'art de fer contactes. Les sessions a porta tancada es faran a l'Espai Actua d'AISGE.

La tarda del 27 de juny hi haurà una conversa sobre "El backstage de les xarxes socials", moderada per Bibiana Ballbè, que analitzarà el paper de les xarxes socials en la carrera professional dels actors i actrius. Els ponents seran Marc Mayolas, Carlos Ramos, Mireia Oriol i Octavi Pujades. Una segona conversa, titulada "La diversitat és ficció? Diversitat, igualtat i inclusió al càsting", comptarà amb la presència de Mi Hoa Lee, Hajar Boujtat i Malcolm McCarthy.

Aquestes dues sessions es complementaran amb la sessió del dimecres 28 de juny, "Fer un bon càsting: una responsabilitat compartida", adreçada a directors, productors i intèrprets, de la mà dels directors de casting del Catalyst for Talent d'enguany. La xerrada serà moderada per Luci Lenox.