El Ple de DIPLOCAT aprova la renovació del Consell Consultiu i el balanç d'actuació de 2020 

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, presideix per primera vegada el màxim òrgan de govern de l'entitat

Aquesta tarda s'ha reunit de manera telemàtica el Ple de DIPLOCAT, en una trobada que ha presidit per primer cop la nova consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, que també ho és del Ple de DIPLOCAT, ha delegat en aquesta ocasió les seves funcions en la consellera.

En les seves paraules de benvinguda, Alsina ha fet referència al fet que és el primer Ple de DIPLOCAT que presideix i n'ha destacat "la pluralitat i la transversalitat" com dos dels grans valors que té. També s'ha referit al procés de modificació dels Estatuts de l'entitat, que properament iniciaran la tramitació interna a nivell de Generalitat. La consellera ha finalitzat lloant la tasca de DIPLOCAT, que ha descrit com a "motor de reputació i diàleg internacional".

El Ple ha aprovat la renovació del Consell Consultiu de DIPLOCAT, l'òrgan assessor de l'entitat, format per persones de reconegut prestigi i trajectòria internacional. Creat l'any 2016, els seus membres tenen un mandat de quatre anys renovables. Un dels objectius de la renovació era reduir el nombre d'integrants per fer-lo més efectiu. Finalment, el Consell Consultiu de DIPLOCAT resta integrat per 26 persones (podeu consultar el llistat complet aquí), amb la incorporació dels següents noms per vetllar per l'equilibri de gènere i d'àmbits sectorials:

  • Nick J. Cull, catedràtic de Diplomàcia Pública i director del Programa de Màster en Diplomàcia Pública a la Universitat del Sud de Califòrnia (USC).
  • Josep-Antoni Garí, assessor sènior de Desenvolupament Sostenible al Programa de Desenvolupament de Nacions Unides.
  • Xavier O'Callaghan, mànager de Gestió de les Seccions d'handbol, futbol sala i hoquei patins del FC Barcelona.
  • Dolors Ribalta, exjugadora del RCD Espanyol i de la selecció catalana de futbol, mestra especialista en Educació Física, diplomada en Psicologia de l'Esport en Edat Escolar.
  • Anna N. Schlegel, vicepresidenta de Producte, Internacional i Globalització a Procore Technologies.

El Ple de DIPLOCAT també ha aprovat el balanç de gestió i els comptes de l'entitat corresponents a l'any passat. L'encarregada de presentar-lo ha estat la secretària general, Laura Foraster i Lloret, que ha destacat "la quantitat i la qualitat de la feina feta en un any extremadament complicat pels efectes de la pandèmia". Foraster ha destacat algunes de les actuacions dutes a terme i les ha exposat breument, com ara les eines de monitoratge de la presència de Catalunya en mitjans de comunicació internacionals i xarxes socials; els cicles de debats digitals; la campanya #BooksAndRoses d'internacionalització de Sant Jordi, amb una tramesa massiva de roses virtuals; el programa de beques per ampliar estudis a l'estranger o les diferents publicacions digitals, aplegades a la nova col·lecció Àgora DIPLOCAT. Finalment, la secretària general ha fet una repassada als indicadors d'assoliment d'objectius i a les xifres definitives de la liquidació i l'aprovació formal dels comptes anuals de l'any passat. Podeu consultar el document complet de balanç de gestió de l'any 2020 aquí.

El proper Ple de DIPLOCAT tindrà lloc abans d'acabar l'any.