Shada Islam rep el Premi a la Trajectòria Europeista de l'APEC

En un acte que ha tingut lloc a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Shada Islam ha estat enguany la guardonada amb el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC). Periodista i analista d'afers europeus i una de les dones més influents de Brussel·les segons el diari Politico (2017), Islam ha estat avui a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona per recollir el premi. A més d'aquesta Oficina i la representació de la Comissió Europea a Barcelona, el guardó també té el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya i DIPLOCAT.

Col·laboradora de The Guardian, EUobserver i altres publicacions europees i internacionals, el jurat va valorar la capacitat d'anàlisi de Shada Islam i el seu posicionament inequívoc perquè la Unió Europea sigui una unió entre iguals, inclusiva i plural, on els ciutadans europeus de totes les ètnies, cultures i religions se sentin a casa. Durant la seva estada a la capital catalana, Islam ha parlat de temes clau de la UE com ara la incorporació de nous estats membres o les pròximes eleccions del Parlament Europeu el 2024, i s'ha mostrat especialment preocupada pels avenços de l'extrema dreta a Europa.

Entre les figures que han rebut aquest guardó en el passat hi ha Jaume Arias, Margarita Rivière, les germanes Lidia i Marina Gazzo de l'Agence Europe, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda, Can Dundar, Griselda Pastor, Jean Quatremer, Anna Bosch, Judy Dempsey i Llibert Ferri.