Anna Bosch rep el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2020

DIPLOCAT col·labora un any més amb l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) en l'acte de lliurament del guardó

Anna Bosch, periodista amb una llarga trajectòria com a corresponsal en diverses països, ha rebut avui, divendres 27 de novembre, el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2020 que concedeix l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC).  Com cada any, DIPLOCAT ha col·laborat en la cerimònia de lliurament del guardó, que aquest cop s'ha fet al Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona sense públic i amb seguiment per via telemàtica.

Aquest és el missatge que la secretària eneral de DIPLOCAT, Laura Foraster, ha fet arribar a la guardonada i els organitzadors:

En el seu discurs d'agraïment, Anna Bosch ha repassat la seva trajectòria professional i ha dit que, malgrat que de petita volia ser mestra, la seva vida gira des de fa molts anys al voltant de dues grans passions, el periodisme i l'europeisme.

El jurat del premi ha valorat especialment "el treball de Bosch com a corresponsal de TVE a Washington, Moscou i Londres, així com a enviada especial en diversos conflictes i com a reportera en diferents programes informatius". Així mateix en destaca "el seu estil innovador i pròxim, que aconsegueix fer entenedores a l'audiència les complexes relacions internacionals". Una qualitat que s'ha fet palesa de nou amb la seva cobertura del Brexit i que és una constant en la seva activitat a les xarxes socials "on ofereix les claus per interpretar l'actualitat internacional lluny dels grans titulars i sempre amb una mirada especial sobre la realitat europea".

El jurat també ha volgut fer un reconeixement a l'aportació proeuropea que la periodista fa al llibre 'Europa soy yo' (2019, Revista 5W), amb reflexions "fruit d'una visió compromesa amb Europa i els seus valors, i la solidaritat i l'entesa que haurien d'inspirar la construcció europea". Anna Bosch, actualment a l'equip d'En Portada de RTVE dedicat a reportatges d'actualitat internacional, va iniciar la seva carrera a la ràdio i va formar part de l'equip que va llançar Euronews abans de convertir-se en corresponsal de TVE i enviada especial per cobrir esdeveniments arreu del món.