DIPLOCAT i la BTUI porten el debat sobre els usos del temps a Amèrica Llatina

La I Setmana dels Horaris i el Temps tindrà lloc del 19 al 22 de setembre i tindrà un format bàsicament virtual

DIPLOCAT i la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society (BTUI) organitzen la I Setmana dels Horaris i el Temps a Iberoamèrica del 19 al 22 de setembre de 2022, que aplegarà experts en polítiques del temps i representants polítics i de la societat civil iberoamericans.

Laura Foraster, secretària general de DIPLOCAT, i Marta Junqué, co-coordinadora de la BTUI, participaran en la conferència inaugural La clau de la felicitat: el dret al temps, que tindrà lloc el 19 de setembre a les 15 hores (hora de Barcelona).

La setmana comptarà amb sis sessions més sobre les temàtiques següents:

  • Polítiques del temps: una oportunitat per viure millor a les ciutats.
  • Connectant investigació en usos del temps amb polítiques públiques.
  • Bones pràctiques en l'àmbit laboral per millorar l'organització del temps.
  • El temps des de la ciència i la política.
  • El temps i les cures als territoris: experiències des d'Iberoamèrica.
  • Compartint temps per millorar la salut mental i cohesió social: l'exemple dels bancs del temps.

L'objectiu de les jornades és sensibilitzar la ciutadania i les institucions polítiques, econòmiques i socials sobre la importància i els beneficis de reconèixer i garantir el dret al temps com un dret de ciutadania. Aquestes són les primeres jornades de sensibilització sobre polítiques del temps a Amèrica Llatina. La major part de les sessions seran virtuals i en castellà.

Al llarg de la setmana es compartiran bones pràctiques de polítiques del temps que s'estan duent a terme en altres municipalitats i regions que formen part de la Xarxa Mundial de Governs Locals i Regionals de Polítiques del Temps, per aconseguir noves adhesions a la Declaració de Barcelona en Polítiques del Temps i a l'esmentada xarxa.

Aquesta iniciativa compta també amb la col·laboració de l'oficina regional de Llatinoamèrica i el Carib del Programa de Desenvolupament de Nacions Unides (PNUD), la Universitat de San Andrés (Argentina) i l'Associació Iberoamericana de Bancs del Temps i els municipis iberoamericans de la Xarxa Mundial de Governs Locals i Regionals de les polítiques del temps.

Programa i inscripcions