Viatge a Ginebra per completar la formació del curs d'Acció en organismes internacionals i europeus

Organitzat per DIPLOCAT i la Delegació del Govern a Suïssa, hi participen 14 professionals de l'administració catalana i d'entitats membres del consorci 

Des d'avui, dimarts 20 de juny, DIPLOCAT i la Delegació del Govern a Suïssa organitzen una visita d'estudi a Ginebra de dos dies de durada com a complement del curs "Acció en organismes internacionals i europeus". El viatge es fa per identificar oportunitats d'interès a Ginebra, conèixer de primera mà els organismes internacionals analitzats durant el curs i saber com es pot treballar amb ells des de les administracions catalanes i la societat civil. Amb aquesta activitat, DIPLOCAT incentiva la posada en pràctica dels temes tractats durant el curs amb el contacte directe amb responsables d'aquestes institucions i amb catalans que hi treballen. Entre el grup de 14 persones que s'han desplaçat a Ginebra hi ha treballadors dels Departaments de Recerca i Universitats, Justícia, Igualtat i Feminisme, i Acció Exterior i Unió Europea, d'ACCIÓ, de l'Agència Catalana de Cooperació, de l'Ajuntament de Terrassa, del Consell Comarcal d'Osona, de l'IBEI i de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.

El programa inclou la visita a diferents entitats, tant institucionals com de la societat civil, que fan acció davant dels organismes internacionals des de diferents àmbits sectorials. Es visitarà el Geneva Cities Hub  per conèixer millor el model de treball en xarxa de governs locals i regionals per augmentar la seva influència i estatus en la governança mundial; el Geneva Environment Network, que treballa per la difusió d'informació i la conscienciació pública de temes mediambientals i de desenvolupament sostenible; l'Organització Internacional del Treball, com a model d'institució tripartida que inclou institucions, empreses i sindicats, i promociona la justícia social i els drets humans i laborals internacionalment reconeguts; i l'International Service for Human Rights, que té com a missió formar, assessorar i treballar per reforçar els drets humans i vetllar pel respecte d'aquests per part de les institucions, les empreses i altres actors no estatals. Hi haurà també una trobada amb catalans que treballen a organismes internacionals perquè comparteixin la seva experiència professional i les possibilitats de crear xarxes i contactes d'interès.

El curs sobre "Acció en organismes internacionals i europeus", que enguany tindrà una segona edició després de l'estiu, està organitzat conjuntament per DIPLOCAT i l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI), en col·laboració amb el Departament d'Acció Exterior i Unió Europea, i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. El curs, que s'adreça exclusivament al personal de les administracions públiques de Catalunya i a les entitats membres de DIPLOCAT, està especialment concebut per formar professionals que han d'actuar o tenir relació amb les instàncies internacionals, representant i defensant els propis interessos amb competència, eficàcia i flexibilitat.